Διατροφή για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Διατροφή για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Διατροφή για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας.

 

Ιδιαιτερης σημασίας είναι η σωστή ικανοποίηση των διατροφικών μας αναγκών και απαιτήσεων, καθώς η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικότερα τώρα το Χειμώνα, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο ώστε να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε τις διάφορες ασθένειες.

 

  • Τροφές που συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού είναι: αβοκάντο, καρότα, πιπεριές, ακτινίδια, ψάρια πλούσια σε λιπαρά, οστρακοειδή, γαρίδες, σπόροι κολοκύθας, μανιτάρια της ποικιλίας shiitake και maitake, σουσάμι, καρύδια Βραζιλίας.
  • Αυξάνουμε την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι, κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθες, γιαμ, φακές, φασόλια, σπόροι, καρύδια, ολικής αλέσεως σιτηρά, συμπεριλαμβανομένων μαύρου ρυζιού και κεχριού.
  • Καταναλώνουμε άφθονους φρέσκους χυμούς. Φρέσκοι χυμοί φτιαγμένοι από φυλλώδη χόρτα όπως λάχανο, σπανάκι, παντζάρια και καρότα, καλό είναι να υπάρχουν στο διαιτολόγιο μας, σε αυξημένη συχνότητα.
  • Πίνουμε αρκετό νερό ημερησίως, οκτώ ή και περισσότερα ποτήρια, για διατηρούμε καλά τα επίπεδα ενυδάτωσης και να αποβάλλονται οι τοξίνες από το σώμα. Όλα τα κύτταρα και ζωτικά συστήματα του οργανισμού έχουν ανάγκη από νερό. Πίνουμε άφθονο νερό, ακόμη και αν δεν είμαστε διψασμένοι. Τα όργανα, και ειδικότερα ο εγκέφαλος, αφυδατώνονται πολύ πριν η δίψα αναπτυχθεί.
  • Εντάσουμε στη διατροφή μας τη παπάγια(συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους σπόρους της), και τον φρέσκο ανανά. Οι τροφές αυτές είναι καλές πηγές πρωτεολυτικών ενζύμων, ζωτικής σημασίας για την ορθή πέψη των τροφίμων και την αφομοίωση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.
  • Συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας προβιοτικά βακτήρια όπως το acidophilus. Το acidophilus βοηθά την ανασύσταση των φιλικών βακτηρίων που καταστρέφονται από την χρήση αντιβιοτικών.
    Συμπεριλαμβάνουμε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στη διατροφή μας(πρωτεΐνες ορού γάλακτος, σόγιας και αυγών).
  • Αποφεύγουμε τα τρόφιμα που φέρουν τον κίνδυνο να περιέχουν βακτήρια τροφικής δηλητηρίασης.
    Αποφεύγουμε αλάτι, μπέικον, λουκάνικα, προϊόντα σε άλμη, πατάτες τηγανητές, αναψυκτικά, κρέατα, αλκοόλ, συμπυκνωμένες πηγές ζάχαρης, τα τρόφιμα αυτά μπορούν να μειώσουν τα φυσικά επίπεδα άμυνας.
  • Αποφεύγουμε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα και επιλέγουμε κυρίως βιολογικής καλλιέργειας.
Drag View Close play
0%
Share via
Send this to a friend