Διατροφή και δυσάρεστη αναπνοή - Διαιτολόγος , Διατροφολόγος, Mynutrihealth , Κίτσος Ευάγγελος
Shares

Διατροφή και δυσάρεστη αναπνοή

Διατροφή και δυσάρεστη αναπνοή.1mynutrihealth.gr Κίτσος Ευάγγελος Διατροφολόγος, Διαιτολόγος

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα πολλών ανθρώπων είναι η δυσάρεστη αναπνοή. Μπορεί η διατροφή μας να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στο αν έχουμε ευχάριστη ή δυσάρεστη αναπνοή; Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της και άλλες που ενισχύουν το πρόβλημα, αυτές είναι οι ακόλουθες:

 

 

  • Φρέσκος χυμός λεμονιού σχεδόν σε καθημερινή βάση.
  • Τσίχλες εάν έχουμε προβλήματα με ξηροστομία ή παίρνουμε φάρμακα που προκαλούν ξηροστομία.
  • Ωμά φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα και καρότα βοηθούν να διατηρήσουμε το στόμα μας καθαρό μεταξύ των βουρτσισμάτων.
  • Πίνουμε νερό μετά το φαγητό για να απομακρύνουμε υπολείμματα τροφών, και ξεπλένουμε το στόμα μας εάν μπορούμε.
  • Αποφεύγουμε πικάντικες τροφές, των οποίων οι οσμές διαρκούν για ώρες. Τρόφιμα όπως αντζούγιες, μπλε τυρί, camembert, σκόρδα, κρεμμύδια, καπνιστό βοδινό κρέας, πεπερόνι, τυρί ροκφόρ, σαλάμι, και τόνος αφήνουν στο στόμα έλαια που απελευθερώνουν δυσάρεστες οσμές μέχρι και είκοσι τέσσερις ώρες μετά την κατανάλωση τους, άσχετα από το πόσο καλά μπορεί να βουρτσίσουμε τα δόντια μας ή αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο στοματικό διάλυμα.
  • Η μπίρα, ο καφές, το ουίσκι και το κρασί αφήνουν κατάλοιπα που προσκολλώνται στη μαλακή, κολλώδη πλάκα των δοντιών και έτσι εισχωρούν στο πεπτικό σύστημα. Με κάθε εκπνοή απελευθερώνονται οι δυσάρεστες οσμές τους στον αέρα.
  • Αποφεύγουμε τροφές που μπορεί να κολλήσουν μεταξύ των δοντιών εύκολα ή που προκαλούν φθορά των δοντιών, όπως το κρέας, τα ινώδη λαχανικά, και τα γλυκά(ιδιαιτέρα τα πολύ κολλώδη).
  • Δυσκοιλιότητα, έλκη, χρόνια συμφόρηση στο στήθος, βρογχίτιδα, αμυγδαλίτιδα, καντιντίαση, απόστημα πνευμόνων, προβλήματα ιγμορίτιδας, καταρροή και δυσπεψία μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.