Κίτσος Ευάγγελος , Διαιτολόγος , Διατροφολόγος , Πρέβεζα | Διαιτολόγος , Διατροφολόγος, Mynutrihealth , Κίτσος Ευάγγελος

Κίτσος Ευάγγελος | Διαιτολόγος , Διατροφολόγος , Πρέβεζα

 
 

Είμαι ο Διαιτολόγος , Διατροφολόγος Βαγγέλης Κίτσος, κατάγομαι από τη Βαλανιδορράχη Πρέβεζας και γεννήθηκα στην Άρτα το 1981.

Σπούδασα στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ανθρώπου, της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, από όπου και αποφοίτησα το 2006 με βαθμό Λίαν Καλώς (8,40 εκατοστά).

Τη χρονική περίοδο 2005-2006 πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Διαιτολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. Από το 2008 έως και σήμερα εξασκώ το επάγγελμα του Διαιτολόγου - Διατροφολόγου διατηρώντας το δικό μου Διαιτολογικό γραφείο στην πόλη της Πρέβεζας.
Έχω συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες μεταξύ των οποίων το 16ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο, όλα τα Πανελλήνια Συνέδρια Διατροφής & Διαιτολογίας από το 2003 έως και σήμερα , καθώς και τα περισσότερα συνέδρια της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.
 
 
Είμαι επιστημονικός συνεργάτης, στο website mamameli.gr , μια σελίδα που έχει σκοπό να δείξει σε όσους έχουν σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και δυσανεξία στη γλουτένη πως να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα τους χωρίς τον φόβο των παθήσεων αυτών και έχω την επιμέλεια των διατροφικών ετικετών των συνταγών.

Επίσης είμαι επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα διατροφής στην τοπική εφημερίδα «το Βήμα της Πρέβεζας» , όπου αρθρογραφώ. Αρθρογραφώ στο μηνιαίο έντυπο δημιουργικής έκφρασης ¨ο κήπος της Πρέβεζας¨, το οποίο διανέμεται δωρεάν. Είμαι επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα διατροφής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς prisma 91,6 όπου παρουσιάζω την εκπομπή για θέματα διατροφής «Διατροφή με..νου»  και radio deejay 93,4 βορειοδυτικής Ελλάδας.

Έχω υπάρξει επίσης επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα διατροφής στις ιστοσελίδες pamepreveza.gr και clicknews.gr και στο blog prevezabest.gr .
 
 

Έxω κάνει ομιλίες σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (4ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας, δημοτικό σχολείο Μύτικα, ΕΠΑΛ Καναλλακίου, 1ο δημοτικό σχολείο Καναλλακίου) και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (δημοτικό σχολείο Παλαίρου), με στόχο την προώθηση της υιοθέτησης από τους γονείς και τα παιδιά ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, βασισμένο στο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής.

Υπήρξα κύριος ομιλητής στην εκδήλωση των ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΠΑΣ Πρέβεζα την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στις 11/12/2010, με θέμα Παιδική Διατροφή και Αθλητισμός. Υπήρξα ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Πρέβεζας στις 03/03/12, με θέμα «κακοήθειες του γαστρεντερικού» για τη σχέση της διατροφής με την εμφάνιση αυτών.
Υπήρξα επίσης ομιλητής στην εκδήλωση του δήμου Πρέβεζας το καλοκαίρι του 2013, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος «σχολείο ήθους Μίμης Παπαϊωάννου» σε παιδιά ακαδημιών ποδοσφαίρου σχετικά με τη διατροφή των μικρών αθλητών.

Το καλοκαίρι του 2016 υπήρξα ομιλητής σε ακαδημίες ποδοσφαίρου στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες», της ΟΠΑΠ Α.Ε., το οποίο υλοποιείθηκε για πρώτη φορά σε 125 Ερασιτεχνικά Σωματεία Ποδοσφαίρου, με συνολική συμμετοχή 10.000 παιδιών, 7-10 ετών και 450 προπονητών, σε όλη την Ελλάδα.
Από το 2003 είμαι πάρεδρο μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας και από το 2009(έτος ιδρύσεως) τακτικό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος.

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.