Άγχος στη δουλειά; Πρωινό η λύση!

Άγχος στη δουλειά; Πρωινό η λύση!

Άγχος στη δουλειά; Πρωινό η λύση!

 

Η συχνή κατανάλωση πρωινού συνδέεται με υψηλότερη πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, που είναι το κλειδί για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.
Αντίθετα, η παράλειψη του πρωινού γεύματος, δεν μας εξασφαλίζει ότι θα καλύψουμε το κενό, στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, με τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

Η συχνή κατανάλωση πρωινού λοιπόν, έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Καλύτερη διαχείριση βάρους, χαμηλότερη χοληστερίνη, μειωμένο κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο, καλύτερη πεπτική λειτουργία, λιγότερες ασθένειες του άνω αναπνευστικού και καλύτερη πνευματική υγεία.

Η πνευματική υγεία, εκφράζεται σε διάφορους τομείς της ζωής μας όπως, επιδώσεις στο σχολείο, συγκέντρωση, μνήμη, προσοχή, ψυχοκοινωνική λειτουργικότητα και στρες.
Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ πρωινού και στρες, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια έρευνα, όπου το δείγμα ήταν λευκές γυναίκες, που δεν κάπνιζαν και κατανάλωναν μόνο λίγο έως μέτρια ποσότητα αλκοόλ.

Η έρευνα αυτή έδειξε, ότι η καθημερινή κατανάλωση πρωινού σχετίζεται με χαμηλότερο άγχος στο χώρο εργασίας και με μειωμένο κίνδυνο για ατυχήματα, ελαφρύ τραυματισμό ή διανοητική ανεπάρκεια στη δουλειά. Ως διανοητική ανεπάρκεια, χαρακτηρίζουμε το οποιοδήποτε λάθος, που προκύπτει κατά τη διάρκεια της  εκτέλεσης μιας εργασίας, που φυσιολογικά φέρουμε εις πέρας επιτυχώς. Αφορά την προσοχή, τη μνήμη και τις κινήσεις μας.

Αν θέλουμε επομένως η μέρα μας να κυλήσει «χαλαρά», χωρίς άγχος και ανησυχίες, να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και να βγάλουμε όλες τις υποχρεώσεις μας εις πέρας, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα,  μπορούμε να πράξουμε τα εξής:

Όταν ξυπνάμε, ξεκινάμε τη μέρα μας με μια καλημέρα στον εαυτό μας. Ετοιμάζουμε ένα όσο το δυνατόν, θρεπτικότερο πρωινό, με γάλα, δημητριακά, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Δεν υποκύπτουμε στον πρώτο ανθυγιεινό πειρασμό, που θα βρεθεί μπροστά μας, όπως μια ζαμπονοτυρόπιτα ή ένα πεϊνιρλί. Αντ’ αυτού παίρνουμε όλη την καλή ενέργεια, που μπορεί να μας προσφέρει ένα φρούτο εποχής!

Στηρίζουμε σωστά το σώμα και το πνεύμα μας και θα διαπιστώσουμε, πως αυτό θα μας το ανταποδώσει.

Drag View Close play
0%
Share via
Send this to a friend