Έχω φάει κι όμως συνεχίζω να πεινάω, γιατί;

Έχω φάει κι όμως συνεχίζω να πεινάω, γιατί;

Έχω φάει κι όμως συνεχίζω να πεινάω, γιατί;

 

Είναι αρκετοί αυτοί που ενώ έχουν ήδη φάει ένα πλήρες γεύμα, συνεχίζουν να πεινάνε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το πιο πιθανόν είναι να καταναλώνουν τροφές που «ξεγελούν» τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα αυτός να μη ξέρει πότε να νιώσει κορεσμένος και χορτάτος. Αυτές οι κρίσεις ανεξήγητης πείνας, μπορεί να συμβαίνουν για πολλούς λόγους, μερικούς από αυτούς θα αναφέρουμε παρακάτω.

 

 

  • Δημητριακά πρωινού: Όσοι πεινάνε, αφού έχουν ήδη φάει ένα μπολ με δημητριακά, καλό είναι να τα αντικαταστήσουν με βρώμη. Η κατανάλωση βρώμης αυξάνει το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού, κάτι που πιθανόν συμβαίνει γιατί η βρώμη έχει περισσότερες β-γλυκάνες(φυτικές ίνες) από τα κλασικά σιτηρά που χρησιμοποιούνται στα δημητριακά πρωινού, αλλά και περισσότερες πρωτεΐνες, που οδηγούν σε κορεσμό.
  • Καθημερινά καλό πρωινό: Έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge μελέτησε για 4 χρόνια τις διατροφικές συνήθειες 7. 000 ατόμων, διαπιστώνοντας, ότι όσοι κατανάλωναν μόνο 300 θερμίδες για πρωινό πήραν το διπλάσιο βάρος από όσους έτρωγαν περισσότερες από 500 θερμίδες. Επομένως το πρωινό μας πρέπει να είναι πλούσιο.
  • Κατανάλωση νερού: Όσοι δεν πίνουν πολλά υγρά αφυδατώνονται χωρίς να το καταλάβουν και η αφυδάτωση οδηγεί σε αίσθηση πείνας. Καλό είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από το φαγητό για να δείτε αν η επιθυμία σας για επιπλέον φαγητό μειώνεται. Η κατανάλωση νερού πριν από το γεύμα, κόβει λίγο την όρεξη και μπορεί να συνδράμει στην καλύτερη διαχείριση ενός προγράμματος αδυνατίσματος.
  • Κατανάλωση τσαγιού: Ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες, έχει αποδειχθεί, ότι μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα κατά 10%, 2 1/2 ώρες μετά. Οι πολυφαινόλες του μαύρου τσαγιού καταστέλλουν επίσης το αίσθημα της πείνας.
  • Μη κατανάλωση σαλάτας: Όσοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που δεν τρώνε σαλάτα, καλό θα ήταν να το ξανασκεφθούν. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ και βοηθούν στην προστασία από κατάθλιψη, κόπωση και αύξηση σωματικού βάρους. Μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά, έχασαν 8,5 φορές περισσότερο βάρος από αυτούς που δεν κατανάλωναν πράσινες σαλάτες.
  • Κατανάλωση κονσερβοποιημένων τροφίμων: Πολλά κονσερβοποιημένα τρόφιμα περιέχουν υψηλά ποσοστά της χημικής ουσίας δισφαινόλης-Α(BPA), μιας ουσίας που μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικές εξάρσεις των επιπέδων της ορμόνης λεπτίνης. Έτσι, προκαλείται ανάγκη για υπερκατανάλωση φαγητού, που οδηγεί στην παχυσαρκία .
Drag View Close play
0%
Share via
Send this to a friend