Πως αποτρέπουμε τα παιδιά να καταναλώσουν junk food. › Διαιτολόγος , Διατροφολόγος, Κίτσος Ευάγγελος
Πως αποτρέπουμε τα παιδιά να καταναλώσουν junk food.mynutrihealth.gr Κίτσος Ευάγγελος Διατροφολόγος, Διαιτολόγος
Shares

Πως αποτρέπουμε τα παιδιά να καταναλώσουν junk food.

 

Πως αποτρέπουμε τα παιδιά να καταναλώσουν junk food.1mynutrihealth.gr Κίτσος Ευάγγελος Διατροφολόγος, ΔιαιτολόγοςΣτις σύγχρονες κοινωνίες που ζούμε, με τους έντονους και γρήγορους ρυθμούς, αλλά και τον «βομβαρδισμό» διαφημίσεων από όλα τα μέσα ενημέρωσης(ίντερνετ, τηλεόραση, ραδιόφωνο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης), στρεφόμαστε όλο και πιο συχνά στο junk food. Γεγονός, που επηρεάζει άμεσα και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας. Πως όμως μπορούμε να αποτρέψουμε τα παιδιά μας να καταναλώσουν junk food;

Είναι πολύ σημαντικό να ξεφορτωθούμε από το σπίτι μας τα ανθυγιεινά φαγητά(junk food). Αν συνηθίζουμε να έχουμε στο ντουλάπι μας τέτοιου είδους τρόφιμα, αλλά απαγορεύουμε στο παιδί μας να τα καταναλώσει, του δημιουργούμε δυστυχώς εμμονές.

Αυτό που κυρίως χρειάζονται τα παιδιά είναι μια μεγάλη γκάμα από υγιεινές τροφές από τις οποίες θα μπορούν να διαλέξουν, επομένως δεν θα χρειάζεται να τους απαγορεύσουμε κάτι.

Η απαγορευμένη πρόσβαση επικεντρώνει την προσοχή του παιδιού στις απαγορευμένες τροφές, ενώ παράλληλα αυξάνει την επιθυμία του να καταναλώνει τέτοιου είδους τροφές. Αν οι γονείς προσφέρουμε στο παιδί τα υγιεινά τρόφιμα σε καθημερινή βάση και τα μη αποδεκτά αραιά και πού, τότε όλο και λιγότερο αυτό θα νιώθει την ανάγκη να καταναλώνει τα τελευταία. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει όλη η οικογένεια να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.

Ο υπερβολικός γονικός έλεγχος στο θέμα της διατροφής καλλιεργεί στο παιδί την ανικανότητα να αναπτύξει και να εξασκήσει τον αυτοέλεγχό του στο υπερβολικό φαγητό. Ο γονικός έλεγχος είναι αρνητικά συνδεδεμένος με την ικανότητα των παιδιών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας να ρυθμίζουν από μόνα τους την πρόσληψη τροφής. Το φαγητό πρέπει να είναι διασκέδαση.

Είναι ευθύνη δική μας να δώσουμε κατάλληλες τροφές στο παιδί και ευθύνη του παιδιού μας να αποφασίσει πότε και πόση ποσότητα θα φάει. Τα γεύματα πρέπει να είναι ευχάριστα και εύκολά στην κατανάλωση. Τα παιδιά γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται επειδή τους επιβάλλουμε να φάνε αυτό που θέλουμε εμείς, δε σέβονται το φαγητό τους και εμείς ως γονείς δεν καταφέρνουμε απολύτως τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.