Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως αν και θέλουν να πάρουν φρούτα στη δουλειά τους για δεκατιανό, συναντούν ως εμπόδιο το καθάρισμα,τη μεταφορά και τη διατήρηση τους. Επίσης πολλοί καταφεύγουν συνέχεια στη λύση της μπανάνας γιατί είναι πιο εύκολο. Σήμερα θα παραθέσουμε ορισμένες λύσεις παρακάτω για να παρακάμψουμε τα εμπόδια που αναφέραμε, έτσι ώστε να αρχίσουμε να βάζουμε ποικιλία φρούτων και χρωμάτων στην ζωή μας. Εκτός από τα τάπερ που μπορούμε να αποθηκεύσουμε ένα φρούτο ολόκληρο με τη φλούδα του, πρέπει να βρούμε λύσεις και με τα φρούτα που δεν έχουν φλούδα, έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη θρεπτική τους αξία.
Το κύριο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι πως τα φρούτα όταν τα κόβουμε οξειδώνονται και μαυρίζουν μέσα σε λίγα λεπτά αφού κοπούν και εκτεθούν στον αέρα, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος των θρεπτικών τους συστατικών. Δύο λύσεις έχουμε για να παίρνουμε κομμένο το φρούτο μας στη δουλειά ή να το δίνουμε στο παιδί μας για το σχολείο. Συνήθως το λεμόνι(γενικά τα όξινα) βοηθάει να μην μαυρίσουν αλλά ίσως να αλλοιώσει την γεύση του(αν δεν έχουμε πρόβλημα) . Υπάρχουν και ορισμένα τρικ που μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε την γεύση και την θρεπτική αξία του φρούτου αναλλοίωτη:
Φυσικά όλα τα παραπάνω όταν τα βγάλουμε από το διάλυμα τους πρέπει να τα αποθηκεύσουμε σε σακουλάκια στεγανά χωρίς αέρα και υγρασία(μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, κλείνοντας τα με την βοήθεια από ένα καλαμάκι ρουφώντας τον αέρα για να είμαστε ακόμα πιο σίγουροι .
Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.