Καλοκαιρινό μαύρισμα, βοηθά η διατροφή; 1

Καλοκαιρινό μαύρισμα, βοηθά η διατροφή;

Καλοκαιρινό μαύρισμα, βοηθά η διατροφή;

 

Η σωστή και συστηματική κατανάλωση ορισμένων τροφών βοηθά να έχουμε καλά ενυδατωμένη και καλά προετοιμασμένη επιδερμίδα για υγιεινό και όμορφο μαύρισμα. Τέτοιες τροφές είναι τα λαχανικά, τα φρέσκα φρούτα(κυρίως αυτά με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες) και τα ολικής άλεσης δημητριακά που δρουν ευεργετικά στο συκώτι και το έντερο.

Καρότα
Είναι πλούσια σε β-καροτίνη, εμφανίζοντας εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση. Συντελούν επίσης στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.

Λεμόνια – Ακτινίδια
Αποτελούν πολύ σημαντική πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών. Βοηθούν στην επαναδόμηση του κολλαγόνου της επιδερμίδας.

Αυγά
Περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2(ριβοφλαβίνη), η οποία αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα.

Βερίκοκα
Είναι συμπυκνωμένη πηγή β-καροτίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Πρέπει να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά τους, γιατί είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ, που προκαλεί την δημιουργία πετρών.

Ροδάκινα
Περιέχουν καροτινοειδή, αλλά και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Όσα έχουν κίτρινο χρώμα είναι μεν λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν αποτελεσματικότερα το δέρμα.

Ολικής άλεσης δημητριακά(αναποφλοίωτα)
Περιέχουν βιταμίνες Α και Β2(ριβοφλαβίνη), αλλά και σημαντικές ποσότητες σεληνίου, το οποίο παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που βοηθάει στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Ψάρια
Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2(ριβοφλαβίνη).

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
Καλή πηγή βιταμινών Α και Β2(ριβοφλαβίνη). Καλό είναι να προτιμώνται τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά(1,5% – 2%) για όσους προσέχουν τη σιλουέτα , αλλά και την υγεία τους.

Πρέπει να σημειώσουμε κλείνοντας, ότι για να χαρούμε το καλοκαίρι και τον ήλιο με ασφάλεια είναι επιβεβλημένη η χρήση αντηλιακής προστασίας , ώστε να αποφύγουμε τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Drag View Close play
0%
Share via
Send this to a friend