Πως δεν θα πάρουμε βάρος τα Χριστούγεννα

Πως δεν θα πάρουμε βάρος τα Χριστούγεννα

Πως δεν θα πάρουμε βάρος τα Χριστούγεννα

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και μαζί με την προσμονή μας για τις άγιες αυτές μέρες, αυξάνεται η διάθεση μας για χαλάρωση, ξεκούραση, διακοπές και φυσικά φαγητό.

Όμως την περίοδο των εορτών δεν αλλάζει ο οργανισμός μας, συνεπώς καλό είναι να τρώμε ένα καλό πρωινό για να μας κρατήσει μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Το πρωί είναι επίσης η πιο κατάλληλη ώρα για να απολαύσουμε ένα μελομακάρονο ή ένα κουραμπιέ, συνοδεύοντας τον καφέ ή το τσάι μας, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε επαρκείς ποσότητες υγρών, ώστε να μην αφυδατωνόμαστε και γινόμαστε βουλιμικοί ή νευρικοί. Πίνουμε νερό αλλά και φρέσκους χυμούς, άπαχο γάλα, τσάι ή άλλα αφεψήματα και αποφεύγουμε τα αναψυκτικά, ακόμα και στη light εκδοχή τους.

Στο γιορτινό τραπέζι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε λες και δεν υπάρχει αύριο, και δεν τρώμε όλο το φαγητό που απλώνεται μπροστά μας. Δοκιμάζουμε λίγο απ’ όλα και ανακαλύπτουμε τις γεύσεις με αργές και διερευνητικές κινήσεις ώστε να απολαύσουμε τα γιορτινά εδέσματα, παρά να κάνουμε έναν υπερφαγικό αγώνα δρόμου. Καλό είναι να καταναλώσουμε ελάχιστο ψωμί και λίγο έως καθόλου τυρί μιας και οι περισσότεροι τα τρώμε σε καθημερινή βάση. Ας νιώσουμε όμορφα όταν τρώμε αλλά και μετά, χωρίς να βαρυγκωμάμε και να νιώθουμε τύψεις για το πόσο πολύ φάγαμε.

Έχει παρατηρηθεί αυτές τις μέρες, αυξημένη προσέλευση στα επείγοντα περιστατικά από επεισόδια υπερφαγίας και είναι θλιβερό ότι το φαγητό αντί να μας ενώνει μπορεί να μας στείλει στο εφημερεύον Νοσοκομείο.

Τα φρούτα και οι συνταγές βασισμένες σε αυτά αποτελούν ιδανικές επιλογές για επιδόρπιο, ενώ τα γιορτινά γλυκά καλό είναι να μη τα συνδυάσουμε με το κυρίως γεύμα για θερμιδικούς λόγους και γιατί θα μπουχτίσουμε.

Τέλος ας γυμναστούμε λίγο περισσότερο αυτήν την περίοδο, για να έχουμε και ένα περιθώριο να φάμε το κάτι παραπάνω στο γιορτινό τραπέζι, προτιμάμε περπάτημα ή τρέξιμο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, γυμναστική σε γυμναστήριο, ακόμα και ποδήλατο. Η άσκηση θα μας βοηθήσει στην απόδοση κατά την εργασία, στην ισορροπία του σώματος, στον ύπνο και θα γίνει αρωγός μας, στο να μην αυξήσουμε το βάρος μας.

 

Drag View Close play
0%
Share via
Send this to a friend