ναι παραπανίσια κιλά όχι

Χριστούγεννα ναι! παραπανίσια κιλά όχι!

Χριστούγεννα ναι! παραπανίσια κιλά όχι!

Είμαστε δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουμε μπει σε γιορτινή διάθεση και ρυθμούς. Μπορεί τα εορταστικά τραπέζια να φέρνουν πιο κοντά αυτές τις μέρες συγγενείς και φίλους, αλλά δεν ξεχνάμε πως αυτή η κατάσταση μπορεί να μας παρασύρει σε υπερβολές και να μας δημιουργήσει αργότερα τύψεις και ενοχές.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε ώστε και να χαρούμε τις γιορτές αλλά και να διατηρήσουμε μια ισορροπία στη διατροφή μας κατά την διάρκεια τους;

  1. Καλό είναι να καταναλώσουμε ένα ελαφρύ γεύμα, όπως ένα φρούτο ή γιαούρτι πριν πάμε στο ρεβεγιόν.
  2. Αποφεύγουμε τα τηγανητά και τα φαγητά πλούσια σε βούτυρο και λιπαρά.
  3. Σίγουρα είναι δύσκολο να αποφύγουμε σε τέτοιες περιπτώσεις το αλκοόλ αλλά καλό είναι να το καταναλώσουμε με σύνεση(προτιμάμε νερό ή σόδα για να ξεδιψάσουμε και αποφεύγουμε τα κοκτέιλ και τα αναψυκτικά με πολύ ζάχαρη, επίσης προτιμάμε τα«καθαρά» ποτά).
  4. Αποφεύγουμε τα ορεκτικά και προσπαθούμε να αρκεστούμε στο κυρίως Χριστουγεννιάτικο πιάτο και τη σαλάτα της αρεσκείας μας.
  5. Εάν υπάρχει μπουφές, δεν βιαζόμαστε να γεμίσουμε το πιάτο μας, εντοπίζουμε αυτά που πραγματικά μας αρέσουν και γεμίζουμε μία φορά το πιάτο μας, βάζοντας σε αυτό και σαλάτα.
  6. Προσέχουμε την κατανάλωση γλυκών. Προτιμάμε ένα μελομακάρονο αντί του κουραμπιέ και θέτουμε ως στόχο να καταναλώνουμε ένα μόνο γλυκό τη μέρα.
  7. Αν φάμε παραπάνω μια μέρα, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να τρώμε και τις επόμενες μέρες στους ίδιους ρυθμούς. Ανασυγκροτούμαστε και επιστρέφουμε στις καθημερινές υγιεινές μας συνήθειες.
  8. Τέλος, όταν τελειώσουμε το γεύμα μας, δεν καθόμαστε στο τραπέζι για συζήτηση, αλλά προτιμάμε το σαλόνι ή κάποιο άλλο χώρο, όπου δεν θα υπάρχει  επιπλέον φαγητό.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και πολλά χαμόγελα!

Drag View Close play
0%
Share via
Send this to a friend